Training

In Zoetermeer is er één per week mogelijkheid om lessen te volgen en wel op de donderdagavond van 20:00 uur tot 21:30 uur in de gymzaal aan de Fivelingo 88.
De trainingen worden verzorgd vanuit de Stichting Noord Zuid Kungfu; de stichting heeft geen winstoogmerk en draait op de inzet van vrijwilligers. De lessen worden gegeven door Dion Scholten.

2018 trainingsdata:

Januari 2018 donderdag 11,18,25
Februari 2018 donderdag 01,08,15,22
Maart 2018 donderdag 01,08,15,22,29
April 2018 donderdag 05,12,19,26
Mei 2018 donderdag 03,11,17,24,31
Juni 2018 donderdag 07,14,21,28
Juli 2018 donderdag 05

Als je eens mee wil komen trainen, dan kan je eenmalig en vrijblijvend gratis drie kennismakingstrainingen volgen. Hierbij krijg je een idee van de basisprincipes van het kungfu en kan je eens zien hoe er het er zoal aan toe gaat. Meestal wordt kungfu training pas leuk na langere tijd; enige maanden tot een jaar. Daarom kun je in ieder geval maar beter drie kennismakingstrainingen volgen; met één proefles is het onmogelijk er achter te komen of je het leuk zal vinden of niet.

We trainen in een zwarte trainingsbroek en zwart t-shirt, beiden zonder merk, namen of strepen. Schoenen met een platte zool; liever geen hardloopschoenen met een wat hogere hak.

Indien je interesse gewekt is dan kan je aspirant lid worden. De maandelijkse contributie voor aspirant leden bedraagt 18€.

Na 6 maanden bestaat de mogelijkheid om volledig lid te worden. Een volledig lid krijgt een badge met het logo van Noord Zuid Kungfu. Deze word gedragen op het zwarte t-shirt op de linkerborst.

Inhoud trainingen.

De training is gericht op persoonlijke ontwikkeling en leren kennen van (on)-mogelijkheden van het eigen lichaam. Het doel is bezig zijn met en verdieping zoeken in het kungfu. Dat is ‘de kunst’. Uiteraard is het zo dat als men hier intensief mee bezig is, is men sportief bezig maar dit is niet het doel op zich. Er zal individueel worden getraind; ieder op zijn eigen niveau, snelheid en interesse. In geval dat er wel klassikaal getraind word dan zal dat korte tijd aan het begin van de les zijn; wat algemene technieken als inleiding.

Belangrijk onderdeel van het kungfu zijn de zogenaamde vormen. Series van vastgestelde bewegingen waarin de principes van het kungfu tot uitdrukking komen. Dit kunnen ongewapende vormen zijn maar ook met een wapen zoals een stok, sabel of een hellebaard. Maar ook exotischer wapens zoals tonfa’s en de “monnik’s spade”.

Voor de gevorderden is het van essentieel belang zich bezig te houden met het harden of beter gezegd, ‘zwaar maken’ van handen en onderarmen. Hiertoe word er gedurende langere tijd relatief zacht geslagen, niet met de knokkels, tegen stootzakken gevuld met zand of knikkers en vlakke steen zoals graniet. Hierdoor ontstaat collageen vorming in de hand waardoor deze zeer sterk kan worden. En wanneer op de juiste, ontspannen, manier getraind word dan zal de hand zeer zwaar aanvoelen en de manier van bewegen in het kungfu drastische beïnvloeden en veranderen.